Roma Caravaggio
Roma Trevi
Roma - fontener, kirker og kunst

Roma - fontener, kirker og kunst

Roma er en by man aldri blir ferdig med. Her kan man komme tilbake år etter år, og det er alltid noe nytt å se og oppleve. På daglige vandringer i det historiske sentrum dveler vi ved historier og anekdoter. Vi skal naturligvis besøke Pantheon, Kapitol, Peterskirken, Piazza Navona, Fontana di Trevi og mange av de andre kjente og mindre kjente attraksjonene i Roma.

På denne turen skal vi fokusere litt på den berømte maleren, Caravaggio og se mange av hans bilder. Han er, mer enn 400 år etter sin død i 1610, kanskje den «hotteste» av de italienske malerne i dag. Vi skal også fokusere på og studere mange av den store skulptøren Berninis arbeider. Han var meget produktiv og har satt sitt preg på byen på mange måter.

«Romas fontener er begrunnelse nok for å reise til den evige stad.» Den romantiske poeten Percy Shelley sa det meget treffende. Fontenesafari betyr at vi også kommer til å ha et fokus på vannet og dets betydning for byen. Det betyr at vi kommer til å jakte på fontener og dvele litt ved deres mange fascinerende historier.

Reiseleder og guide:

Hugo Flaten. Lege og forfatter. Han har vært i Roma utallige ganger og gjennomført flere turer med grupper til byen. Tilbakemeldingene har vært meget positive.

Han har gitt ut boken, «Roma - Fontenenes by» og er godt kjent i byen. Han vil dele sine kunnskaper, ikke bare om
fontener, Caravaggio og Bernini, men også mye annet interessant om Roma. Det blir kåserier av Hugo Flaten hver dag før vi går ut; for å bringe kunnskap og sette ting litt mer i perspektiv, med temaer som Pantheon, Kapitol og Caravaggios malerkunst. Vi er opptatt av det som gjør livet rikt, meningsfullt og vakkert. På våre turer vil vi glede oss over kunst, museumsbesøk, arkitektur og vandringer i bymiljøer og landskaper, hvor vi kan ta og føle på historien. Vi legger vekt på det sosiale samværet og fellesskapet som oppstår når vi deler opplevelser og inntrykk.

Roma

Program (NB. Dette er et turforslag som selvsagt kan justeres etter deres ønsker)

Dag 1

Vi gjør oss litt kjent i nærområdet. Kapitol: «caput mundi»

Vi starter ved Largo Torre Argentina, det antikke tempelområdet like ved hotellet vårt. Vi tar turen innom jesuitterkirken Il Gesu med sine flotte takmalerier og allegoriske figurer. Via Piazza Venezia og det praktfulle Viktor Emmanuel-monumentet kommer vi til Kapitol, Romas og hele verdens «hode». Vi tar oss god tid til virkelig å nyte og dvele ved Kapitol-høyden og Kapitolplassen. Tegnet av Michelangelo, er den - etter manges mening - «den perfekte plassen», så praktfullt proporsjonert, med en nesten opphøyet ro over Romas larm. Her går vi rett inn i det 16. århundret.

På hjemveien får vi med oss blant annet den betagende «Skilpaddefontenen». Vi beveger oss i gatene over der Pompeius teater lå, stedet der hvor Julius Cæsar ble drept 15. mars år 44 f.Kr. Piazza Farnese og Piazza Campo dei Fiori har også spennende historier å fortelle.

Felles middag på hyggelig restaurant.

Dag 2

Vi oppdager Caravaggio.

Vi starter ved Monte Pincio hvor vi har en praktfull utsikt over Piazza del Popolo, folkets plass, der tidligere tiders dannelsesreiser alltid startet. Her finner vi monumentale fontener og en 3300 år gammel egyptisk obelisk.

På veien skal vi få med oss mange flotte fontener og noen av Caravaggios mest berømte bilder (i kirkene Santa Maria del Popolo, San Agostino og S Luigi dei Francesi). Ved Spansketrappen kan vi drikke vann fra pappa Berninis populære båtfontene. Både fontenen og trappen er nyoppusset. Vi passerer Augustus fredsalter, Ara Pacis, og hans gravmæle, Augusteo. På hovedgaten, Corsoen, besøker vi en norsk helgenkonge. Vi ender opp ved Pantheon, kanskje det flotteste og mest betydningsfulle antikke byggverket som finnes i Roma.

IMG_2794 (2)

Ettermiddagstur

Turen går til Piazza San Giovanni in Laterano; med Romas høyeste obelisk. Lateranpalasset var i mange hundre

år pavens tilholdssted. S Giovanni in Laterano er fortsatt Romas domkirke. Et helt spesielt klenodium er de antikke bronsedørene som er hentet fra Curia på Forum Romanum. Like ved finner vi den hellige trapp, som Helena, Konstantins mor, skal ha brakt med seg til Roma. Her kryper man på sine knær.

Dag 3:

Aventinhøyden

Aventinhøyden er en meget idyllisk og rolig oase i byen. Her har man en praktfull utsikt over byen. Her oppe finner vi det berømte “nøkkelhullet" og flere interessante kirker som rommer fascinerende historier. På veien opp får vi høre den meget spennende "kriminalhistorien" om Beatrice Cenci. Vi går over Tiber-øya og det antikke tempelområdet ved Piazza della Bocca della Verita, Sannhetens munn, en meget berømt antikk “løgndetektor". På hjemveien går vi forbi Marcellus teater og gjennom det jødiske kvarteret.

Ettermiddagstur

Vi besøker Peterskirken og Petersplassen. Bernini har designet den storslagne Peterplassen og kolonnaden som liksom

fanger menneskene inn på plassen. Vi ser på de flotte fontenene og obelisken og noen andre fontener i nærheten, som Tiara-fontenen og Kanonkulefontenen (begge Rione del Borgo).

Vi går på «forsoningens vei», Via Conciliazione over mot Castel Sant' Angelo (Engelsborg). Det var opprinnelig Hadrians gravmæle, men har opp gjennom årene vært både pavebolig og fengsel. Broen Ponte Sant' Angelo har sitt navn etter alle englestatuene, alle er designet av og to laget av Bernini. På vei hjem til hotellet kan vi vandre via Chiesa Nouva og den meget spesielle fontenen, Suppeterrinen.

01f903b0a509dfbe9bf6c4def20b1aff590d90262b


Dag 4

Palassbesøk og Piazza Navona

Vi besøker Villa Doria Pamphili. Her kan vi se 2 bilder av Caravaggio i tillegg mye annet, blant annet Rafael, Bernini og Velasquez. I dette området er det vi finner den slitne vannbæreren, Il Facchino i Via Lata. Vi må naturligvis se den nyoppussede Fontana di Trevi,. Vi går over Piazza Colonna hvor vi finner Marcus Aurelius-søylen, til den praktfulle kirken Sant Ignazio. Ikke langt unna finner vi noen merkverdigheter, som en antikk kjempefot i marmor og en forstenet katt på en gesims. Vi stopper litt ved Dominikanernes hovedkvarter, Piazza Santa Maria Sopra Minerva, hvor vi finner Berninis spøkefulle elefant med en obelisk på ryggen før vi ender opp på Piazza Navona. Dette er turistenes dagligstue med tre praktfulle fontener og mye annet å dvele ved.


Ettermiddagstur

Turen går til Esquilinhøyden og Santa Maria Maggiore, Marias hovedkirke i Roma. Like ved besøker vi også to andre gamle middelalderkirker med praktfulle mosaikker, Santa Prassede og Santa Pudentiana.

Dag 5:

Rike på minner og opplevelser reiser vi hjem til Norge.


Pris på forespørsel.


For ytterligere informasjon kontakt TravelMaker på e-postadresse: post@travelmaker.no. Tlf 928 33 333 eller 957 69 000.

IMG_6328

Alle fotos: Pål Chr. Møller, TravelMaker as

Meny